Kinderyoga en onderlinge kindermassage in de klas en de kinderopvang

Een boeiende en zeer inspirerende workshop voor pedagogische medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten op school die graag op een prettige en eenvoudige wijze iets willen doen aan de sfeer in hun groep, met volop nieuwe idee├źn.

Medewerkers/leerkrachten kunnen de kinderyoga en onderlinge kindermassage overdragen aan de kinderen , zodat de kinderen elkaar spelenderwijs kunnen masseren en spelenderwijs kinderyoga kunnen toepassen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je spelenderwijs kindermassage en kinderyoga oefeningen kunt toepassen op een groep kinderen.
Bij kindermassage en kinderyoga gaat het om samenwerken, vertrouwen, acceptatie van jezelf en de ander, het leren omgaan met aanraking en het plezier dat je samen daaraan beleeft. Het geeft de mogelijkheid om de eenheid met elkaar te ervaren, emoties te delen en om voor jezelf en elkaar te zorgen.
De massages zijn laagdrempelig en gemakkelijk door de kleding heen uit te voeren. Kinderen die worden gemasseerd en kinderyoga ervaren, slapen en leren beter, zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren eigen grenzen en die van anderen, zijn emotioneel sterker, stress neemt af en hebben een beter weerstand waardoor ze minder snel ziek worden. Uit onderzoek is gebleken dat de agressiviteit en pestgedrag bij kinderen die elkaar respectvol leren aanraken daalt.

Het masseren van een ander en de ervaring dat je een ander een plezier kan doen, is dan ook net zo waardevol als zelf gemasseerd te worden. Elkaar positief aanraken is in het belang van het onderlinge contact naar de kinderen en leiding.