Ervaringen docent kinderyoga

Manja Matthijsse, Tiel

De docenten opleiding Kinderyoga bij Gea heb ik als prettig en zeer waardevol ervaren. De locatie straalt veel warmte en rust uit.
Gea geeft met zoveel liefde en kunde les, dat ik steeds weer vol enthousiasme uitkeek naar de volgende les. De diverse onderdelen als klassieke yogahoudingen, mindfulnness, liedjes en beweging, onderlinge massages en spelenderwijs oefeningen doen, maakte dat de opleiding mij veel inspiratie gaf. Ook de holistische benadering vind ik een pre, gezien dat geheel past bij mijn visie waarmee ik ook in mijn kindercoach praktijk werk.
Inmiddels kijk ik terug op een zeer leerzame en ontzettend leuke tijd bij De Weideblik en geef ik nu zelf kinderyoga les.

LoesjeLeraren

Lisette Stoks, Dordrecht

Je oogst wat je zaait Gea!

De opleiding kinderyoga bij De Weideblik is niet alleen mooi om alles wat je geleerd hebt over te dragen aan kinderen maar ook voor jezelf.

Je creativiteit word geprikkeld om de kinderen te stimuleren en yogahoudingen andere 'namen' te geven, bijvoorbeeld de neerwaartse hond word een glijbaan en de kindhouding een egel.

Het gaat er niet om hoe je het noemt, het gaat erom dat je het doet.

Gea geeft duidelijke lessen en er worden een hoop ideeën aangereikt. Inmiddels geef ik zelf kinderyoga les, www.JuffieYoga.nl heel mooi om te mogen doen. Dankjewel Gea

Fhathima Jansen, Leeuwarden

De opleiding voor docent kinderyoga is mij erg goed bevallen. Het warme welkom van Gea, de prachtige rustgevende ruimte, de leuke medecursisten droegen hier aan bij. De lesstof was heel afwisselend, uiteraard de klassieke yogahoudingen, maar ook leuke liedjes, versjes, spelletjes en bijvoorbeeld onderlinge kindermassage kwamen aan bod. Het heeft mij in het werken met kinderen heel veel inspiratie gegeven.

Karin Lughthart, Velp
Je bent een zéér goede docente!!

Thea Wielens, Deventer
Na 35 jaar werken met kleuters gaf ik me op bij De Weideblik om de opleiding kinderyoga te gaan volgen. Gea kwam over als een vrouw die weet wat ze doet en waar ik veel van kan leren. Mijn ervaring op mijn werk is dat niet alleen de leerstof op school belangrijk is voor het kind, maar veel kinderen komen in de knel doordat ze zichzelf niet kennen en er wordt weinig aandacht aan besteed. Dit komt voor bij jonge en oudere kinderen. Nu kan ik na deze mooie opleiding ze nog meer meegeven.

Linde Hakenberg, Assen
De kinderyoga docentenopleiding van de Weideblik is heel gevarieerd. Naast het oefenen van yogahoudingen, hebben we ervaring opgedaan met diverse creatieve werkvormen en onderlinge kindmassage. Ik heb veel inspiratie opgedaan voor mooie yogalessen!

Brigitte Schalkx, Ede
Gea bedankt voor de fijne opleiding kinderyogadocente! Een professionele, leerzame, creatieve en vooral praktische opleiding. Ik vind het fijn dat je ieder de ruimte geeft om zichzelf te zijn en dat eruit te halen wat voor hem/ haar goed voelt. Deze opleiding heeft mij zoveel gebracht en zoveel nieuwe bijzondere ervaringen rijker gemaakt. Hoop nu en in de toekomst veel kinderen, waaronder mijn eigen kinderen blij te maken met al deze kennis.

Anneke Uineken, Schipborg/Zuidlaren
De opleiding Kinderyoga is voor mij heel inspirerend. Na elke cursusdag wordt een nieuw stukje van mijn creativiteit wakker. Het is alsof ik ontwaak uit een heel lange winterslaap. Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk voor kinderyoga aan het opstarten. Gea, bedankt voor je inspirerende en liefdevolle begeleiding. Je positieve, opbouwende en concrete feedback is precies wat ik nodig heb. Tijdens de cursusdagen heb ik jouw ruimte gevoeld voor ieders eigenheid. In die ruimte kon mijn zelfvertrouwen groeien.

Esther Lamsma Groningen
Met veel zin mocht ik dan beginnen met de opleiding tot docent kinderyoga in september 2012. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. De opleiding gaf mij, van het deel wat ik in woorden kan uitdrukken, creativiteitsprikkels, al doende meer inlevingsvermogen in kinderen en meer vertrouwen in het kinderen kunnen laten kennismaken met en kunnen laten ervaren van yoga. Een hele goede en fijne basis dus om op verder te bouwen. Yoga betekent voor mij veel en ik vind het fijn dat juist met kinderen te mogen delen, zodat zij ook hun ervaring daarin mogen beleven. Wat ik ook fijn vond aan de opleiding was dat het mij meer inzicht gaf in je eigen uitstraling. Dat vind ik belangrijk. Het is niet te zeggen wat een kind en jijzelf in een les aan ervaring(en) opdoen. Dat kan zich op veel manieren uiten ook pas na een geruime tijd. Dat inzicht ontwikkelen is fijn voor meer bewustzijn, die de verbinding in de les, ten goede komt. De lessen gaven ook voldoende ruimte om de dynamiek van het moment te kunnen integreren in de les. Vaak betekent dat toch het tot een soort rust(igheid) kunnen komen. Toegankelijkheid en openheid van Gea spelen daarbij een rol. Ik voel me na de opleiding nog meer gestimuleerd om verder te gaan met dit avontuur. Om daarin bij te kunnen dragen vind ik fijn ik erg mooi. Ik ben erg blij deze opleiding te hebben gekozen en te hebben gedaan.
Ine Koenders: (Kinderyoga Blauwvlinder)(2009): De opleiding die ik bij Gea heb gevolgd, was voor mij geen cursus, of les, maar een feest, een openbaring.

Ellen Wieggers
Kinderyoga is een fantastische aanvulling in de ontwikkeling van de kinderen en ik ervaar het voor mijzelf als een verrijking in mijn omgang met de kinderen!

Wil Moggré
Lang was ik zoekende naar een invulling voor mijn altijd onbewust aanwezige wens met kinderen te werken. Regelmatig bezocht ik yogasites, kinderyoga sites, opleidingen sites maar steeds haakte ik weer af. Waarom? Omdat het me allemaal te groots en te kunstmatig overkwam. Misschien een onjuist beeld, maar voor mij een “gevoel”. Tot ik op een dag via een advertentie de “Weideblik” tegen kwam en deze site bekeek.

Een overzichtelijk, helder en warme studio met een Weide Blik. Mailtje gestuurd waarop een hele lieve warme mail terugkwam en ingeschreven. Zo simpel kan het dus zijn als je eenmaal voor jouw gevoel, de juiste plek gevonden hebt.
En wat heb ik genoten van deze opleiding. Elke lesdag was een bijzondere dag. Een gezellige ruimte en een warme ontvangst door een lieve docente.
De medecursisten waren stuk voor stuk gezellige meiden/dames van allerlei pluimage en leeftijden. Binnen enkele lessen was er sprake van een hechte groep waarbinnen alles vertrouwd was. De lessen waren elke keer weer anders en interessant. Diverse leeftijdsgroepen krijgen de aandacht en ook de moeder/kind yoga komt aan de orde. Een hele ervaring om ook met elkaar de oefeningen te doen, ervaren, benoemen en “voelen”.

De eindles geven was natuurlijk best spannend maar ook heel leuk en fijn om te doen binnen het hechte groepje. Met een gemengd gevoel sloten we de opleiding af. Blij geslaagd te zijn maar wat jammer dat het voorbij was. Aan mijn zoektocht om een reikende hand te kunnen bieden aan de kinderen die dit in deze tijd hard nodig hebben was een einde gekomen, maar een begin was gemaakt van een nieuwe start.

Veel kinderen die nu “zijn”, zijn gekomen om velen van ons een nieuwe weg te wijzen naar een andere, betere wereld, zij kunnen dit niet alleen en hebben begeleiding nodig. Door de kinderyoga kan je ze bij henzelf brengen en hen leren op het eigen gevoel en eigen intuïtie te gaan vertrouwen. Ze weer laten aarden, weer laten voelen. Deze opleiding Kinderyogadocente bij de Weideblik, draagt daar zeker haar steentje aan bij, letterlijk en figuurlijk.
Maar, ervaar het zelf en zoals mijn eindopdracht luidde: “Wist je dat er binnen in jou een heleboel kleuren zijn”?

Reis mee langs de kleuren van de regenboog. Een Warme Groet, Wil

Alberthe Papma, Ooi
Sinds de komst van onze drie prachtige kinderen, ben ik steeds meer interesse gaan krijgen in allerlei zaken die met bewustwording en belevend leren te maken hebben, vooral in relatie tot jonge kinderen. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit de natuur. In yoga komt dit voor mijn gevoel allemaal bij elkaar. Met yoga leer je elke dag meer over jezelf; over je kracht en je grenzen. Je wordt je steeds meer bewust van je verbondenheid met de aarde. Ik beoefen al een paar jaar yoga en mijn kinderen vinden dat allemaal hoogst interessant. Vorig jaar besloot ik bij Gea de docentenopleiding kinderyoga te gaan doen. In eerste instantie gewoon ‘voor mezelf en mijn eigen kinderen’, maar gaandeweg kreeg ik steeds meer het gevoel er meer mee te willen doen. Ik heb in de opleiding ontzettend veel geleerd. Over hoe je kinderen op een speelse manier iets waardevols kunt meegeven waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Over het benutten van allerlei verrassende materialen, muziek, visualisaties en verhalen. Over het kinderen helpen ontwikkelen van hun vermogen tot concentratie, balans en hun kracht. Over hoe je een les goed kunt opbouwen en hoe je kinderen van verschillende leeftijden kunt aanspreken. De enthousiaste, betrokken en kundige manier van lesgeven van Gea en de persoonlijke verhalen en ervaringen van de medecursisten maakten dat ik me erg thuis voelde. De eindopdracht, het maken en geven van een eigen les aan de groep vond ik een ontzettend mooie ervaring. Ik ben voorgoed gegrepen door het kinderyoga virus. Binnenkort ga ik starten met KinderYoga Aventurijn; voorlopig op de woensdagmiddag. Van daaruit verwelkom ik wat er verder op mijn pad komt.

Alberthe Papma (KinderYoga Aventurijn)