Hypnobirthing tijdens de zwangerschap

We zijn in oktober 2021 gestart met de Hypnobirthing bij De Weideblik in Wageningen en wordt gegeven door Anouk Staal. Zij vertelt;  tijdens mijn zwangerschapsyoga merkte ik, dat er veel angst heerst rondom geboorte. Het voelde onaangenaam om in een omgeving te zijn met meiden die zo tegen de geboorte opzagen en negatieve verhalen verspreidden. Het beïnvloedde mij. Ik zocht naar een zachte omgeving waarin ik met de juiste voorbereiding kon uitkijken naar de geboorte. En die vond ik in een Hypnobirthing cursus. Ik leerde hoe een vrouwenlichaam werkt tijdens het geven van geboorte en dat het ontspannen van lichaam en geest van grote invloed is op het soepel laten verlopen van dit proces. Angst heeft het tegenovergestelde effect.

Anouk heeft in 2019 de opleiding tot Hypnobirthing docente gevolgd en kan jullie helpen met de juiste voorbereiding om niet op te zien tegen de geboorte en vooral positief en ontspannen uit te kijken naar de geboorte. Je kan leren dat het ontspannen van lichaam en geest van grote invloed is op het soepel laten verlopen van het geboorteproces.

Tijdens de 4 Hypnobirthing lessen bereid je je samen met je partner voor op de geboorte met behulp van kennis, (zelf)hypnose, ademhalingstechnieken, massage en visualisatie. Jullie maken samen een geboorteplan zodat je kan uitkijken naar deze prachtige levensgebeurtenis ❤️

Hypnobirthing kan eventueel afzonderlijk van de zwangerschapslessen worden gevolgd, maar een combinatie is fijn en is aan te bevelen. Tussen de lessen door oefen je met je partner en zo heb je hier voldoende gelegenheid voor. Het is ideaal als je bij aanvang van de lessen Hypnobirthing tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Er is plek voor maximaal 5 koppels dus meld je snel aan om verzekerd te zijn van deelname.
Gea Scholtens van De Weideblik geeft de zwangerschapsyoga en deze lessen kunnen, indien gewenst, onafhankelijk van elkaar worden gevolgd en sluit mooi op elkaar aan.

Lees voor meer informatie over Anouk en Hypnobirthing onder “docenten”, of kijk op de website van “geboortewaves“.
Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Gea van De Weideblik.

Praktische informatie

 Tijden De tijden zijn van 19.15 -21.45 uur.
 Data

De eerstvolgende cursus van de 4 lessen HypnoBirthing:

Data in overleg; informeer bij De Weideblik voor de planning.

 Kosten De kosten voor de cursus HypnoBirthing bedraagt €295,- per koppel.
De cursus wordt gegeven met minimaal 3 en maximaal 5 koppels.
 Docent De HypnoBirthing wordt gegeven door Anouk Staal.
(Gea Scholtens geeft de zwangerschapsyoga op de maandagavonden)
Plaats  “De Weideblik” Yoga-, Massage-, en Trainingscentrum in Wageningen, Bosweg 20

 

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl