yoga voor kinderen

Yoga voor kinderen

Ook kinderen ondervinden in hun jonge leven veel spanning en stress. Niet alleen de school geeft drukte, ook in hun vrije tijd zijn vaak vele activiteiten gepland. Daarnaast bewegen kinderen steeds minder door de vele computers en auto’s.

Wat is kinderyoga?

Tijdens de yogales voor kinderen in Wageningen, zijn de kinderen een uurtje met spel, muziek en ontspanning bezig in een veilige omgeving.

Door spel te combineren met yogaoefeningen wordt op de belevingswereld van kinderen ingespeeld.

De Yoga gaat ongedwongen en spontaan met veel bewegingen. Hun eigen creativiteit wordt ontwikkeld en gestimuleerd. Spelenderwijs wordt er op de ademhaling gelet. Als de kinderen een oefening niet mee kunnen of willen doen mag dat.

Door het doen van yoga leren kinderen samenwerken, ze worden leniger, voelen zich prettiger en kunnen zich beter concentreren. Buiten dat yoga goed voor de kinderen is, is het vooral een uur plezier maken met elkaar. Het is een heerlijke manier om met kinderen te ontspannen. Een uurtje plezier met yogaoefeningen die in spelvorm worden aangeboden in Wageningen.

We doen verschillende oefeningen, brullen als een leeuw, het sissen als een slang en het zoemen als een bij.

Het doel

Kinderen helpen hun ruimte te creëren, hun innerlijke rust en evenwicht te vinden, de kracht van stilte leren kennen, gezondheid te bevorderen, leren luisteren en zelfvertrouwen te vergroten, leren luisteren naar hun eigen lichaam.

Voor wie?

  • Voor kinderen van 4 tot 7 jaar (op dit moment geen lessen gepland)
  • Voor kinderen van 8 tot 10 jaar (op dit moment geen lessen gepland)

Nieuwe les

We bieden een geheel nieuwe les “Kinder-Wobbelyoga” aan die wordt gegeven door Iris Zwarts. (op dit moment geen lessen gepland)
Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe les.

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl