Yoga voor volwassenen

Yogales in Wageningen is voor iedereen

Er wordt geen lenigheid verwacht en yoga is zeker niet leeftijd-gebonden.
Yoga is zeer zeker niet prestatiegericht. Yogales voor volwassenen wordt gegeven in Wageningen en in Ede. In Wageningen kan er bij mooi weer ook buiten les worden gegeven.

Gezondheidsklachten

Voor de yogadocent is het belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen te kennen.
Het is mogelijk om één en ander mondeling toe te lichten.

volwassenenyogapark

Hatha Yoga (Gea)

Bij de Hatha Yoga ligt het accent op ademhaling- losmaken-concentratie en ontspanningsoefeningen om van daaruit te komen tot lichaamshoudingen. De oefeningen verlopen langzaam en met aandacht.

Zo kun je voelen wanneer en wat je lichaam aangeeft. Het is niet van belang dat je de oefeningen perfect of volledig uitvoert, juist in het leren aanvoelen waar je grenzen liggen en deze te accepteren ligt de werking van de yoga. Na verloop van tijd zul je merken dat soortgelijke grenzen, ook in het dagelijkse leven, op tijd worden aangegeven. Door hiernaar te luisteren zul je tijdig en effectief kunnen reageren. Naarmate de oefeningen vaker worden gedaan zul je bemerken dat je grenzen ook kan verleggen. Spieren en gewrichten van de rug en de ledematen worden soepel en spanningen lossen op, waardoor je energie weer beschikbaar komt. Door yoga zul je hier ook meer en meer bewust van raken.

Yoga binnen of buiten.

       

Yin-Hatha Yoga (Marjolein)

“Yin- Yang Yoga staat voor een yogales, waarbij de klassieke Hatha Yoga wordt gecombineerd met de moderne Yin Yoga.
In de les beginnen we met actieve, staande yogahoudingen die gericht zijn op kracht, balans en flexibiliteit van voornamelijk spierweefsel. Halverwege de les maken we de overgang naar zittende en liggende Yin Yoga. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt.
In de les Yin- Yang Yoga wordt ook een korte zitmeditatie gehouden.

Slow Flow en Vinyasa (Jaccolien)

Vinyasa betekend in het Sanskriet: stroming ( Flow). Dit is een dynamische vorm van yoga die ook wel bekend staat als Flow yoga. Tijdens de Flow zijn ademhaling en beweging aan elkaar gekoppeld. Houdingen lopen steeds vloeiend in elkaar over waardoor je in een flow overgaat van de ene naar de andere houding op de beweging van je ademhaling. Daarnaast blijf je soms ook langer in houdingen staan, waarbij het ritme van je ademhaling zorgt voor de voortzetting van de flow. Voor de Vinyasa vormen de Zonnegroeten de basis; deze worden herhaald en afgewisseld met losse Asana’s voor variatie van de flow. Met Vinyasa worden ook de spieren getraind en daarmee afvalstoffen afgevoerd. Er zit veel beweging in de Vinyasa yoga lessen. Sommigen ervaren het als een meditatie in beweging. De Slow Flow lessen worden aangepast en gegeven vanuit een rustige langzame Flow. Wel blijft de beweging op de ademhaling belangrijk.

Health Yoga (Jaccolien)

Wat is Health yoga!
Health yoga is ontwikkeld om je geest en lichaam in een zo optimaal mogelijke gezondheid te brengen. Het werkt stress tegen en brengt je meer in balans.
Wat is er anders in een les Health yoga;
De les bestaat uit 8 stappen en bevat ademhaling, balmassage en doelgerichte asana’s/yogahoudingen die gericht zijn op stress reductie, optimale ademhaling, buikmassage en energie. Een deel van de les is in Slow Flow dat je lichaam activeert samen met de ademhaling. Hierdoor ervaar je minder stress, help je o.a. je bloedsomloop en energieniveau te activeren waardoor je lichaam meer zuurstof kan opnemen. Hiermee help je je lichaam om afvalstoffen af te voeren.  Je ervaart meer energie en je brengt je lichaam in vorm.

Een les duurt ongeveer 1 uur. Wil jij stress verminderen, werken aan je lichaam en een betere balans ervaren in lichaam en geest, af van kleine kwaaltjes zoals darmen die niet goed werken?
Kom werken aan je gezondheid en doe mee!!

Dru Yoga (Annemieke)

In de lessen beginnen we met een activatie/opwarming van het lichaam; de levenskracht kan weer gaan stromen!  Vervolgens zullen we vaak een zgn. “Energy Block Release” (EBR) gaan doen. Deze series zijn specifiek voor Dru yoga en bestaan uit een serie van vloeiende bewegingen, met daarbij aandacht voor de ademhaling en stromen van energie. Stijfheid en pijn in gewrichten en spieren worden verminderd, waardoor ook geblokkeerde energie beter kan gaan stromen.
Daarna gaan we verder met houdingen (asana’s) of reeksen (bv. zonnegroet). Natuurlijk eindigen we met een heerlijke ontspanning.

Tijdens de lessen zal ik vaak gebruik maken van muziek.
Dru yoga is door de zachte, vloeiende bewegingen voor iedereen geschikt; ook doordat we samen kijken naar aanpassingen waar deze nodig zijn.
De werking van yoga zit niet altijd in het volhouden van de fysiek uitdagende houdingen, maar meer in het subtiel ervaren ervan…..

Docenten

Bij de rubriek “docenten” lees je meer informatie over de docent.

 Data De yogalessen in Wageningen:
In verband met de corona maatregelen geven we deze lessen ook ONLINE op hetzelfde tijdstip. Je hebt dan contact met de hele groep en de docent.
Als het weer mogelijk is, gaan we er vanuit dat we in kleinere groepen weer gaan lesgeven op locatie van De Weideblik.
We houden ons dan minimaal aan de RIVM-maatregelen en verwachten ook van de deelnemers de maatregelen niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen te respecteren! Belangrijk is dat je bij de bekende klachten niet deelneemt aan de les.
Indien de situatie met betrekking tot de corana maatregelen later weer wijzigt, en dat hopen we natuurlijk niet, dan kunnen we ook weer snel overschakelen naar de online lessen. Soms is een mix van fysiek en online ook mogelijk.
Neem voor meer informatie contact op met Gea.Bij goed weer worden de lessen in de zomer ook buiten gegeven. Zie verder het overzicht hieronder.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gea.

 • Maandagmorgen Yin-Hathayoga door Marjolein Kwaasteniet (9:00 uur en een les om 10.30 uur).
 • Maandagmiddag Kinderyoga: zie nieuwe les “kinder-wobbelyoga” door Carolien van Doorn op dinsdag en op donderdag.
 • Maandagavond zwangerschapsyoga, door Gea Scholtens (19.00 uur). 
 • Maandagavond Yin-Hathayoga, door Marjolein Kwaasteniet (20.30)
 • Dinsdagmiddag Kinder-Wobbelyoga; informeer bij De Weideblik (16.00 uur)
 • Dinsdagavond Yoga in de Flow met Vinyasa, door Jaccolien Heikoop (19.00 uur)
 • Dinsdagavond Dru yoga, door Annemieke Cuijpers (20.30 uur)
 • Woensdagmorgen Hathayoga voor ouderen, door Gea Scholtens (10:00 uur).
 • Woensdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (19:00 uur en 20:30 uur).
 • Donderdagmiddag Kinder-Wobbelyoga; informeer bij De Weideblik (16.00 uur)
 • Donderdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (19.30 uur)
 • Vrijdagmorgen Health Yoga, door Jaccolien Heikoop (9.00 uur)
 • Vrijdagmorgen Health Yoga, door Jaccolien Heikoop (10.30 uur)

Regelmatig wordt er in het weekend of op vrijdag een workshop “Nidra-Yoga” gegeven door Linda, begeleid door klankschalen. (bij goed weer buiten)

 Kosten  Alle yogalessen:
– € 38,- per maand (voor zwangerschapsyoga en kinderyoga; zie betreffende pagina’s)
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
– Mis je een les, dan mag je in dezelfde week aansluiten bij een andere groep (als er plaats is).
 Kennismaking  Uiteraard is het mogelijk om eerst even kennis te maken.
 Locaties – “De Weideblik” Yoga, Massage en Trainingscentrum in Wageningen

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl