Yoga voor volwassenen

Yogales in Wageningen is voor iedereen

Er wordt geen lenigheid verwacht en yoga is zeker niet leeftijd-gebonden.
Yoga is zeer zeker niet prestatiegericht. Yogales voor volwassenen wordt gegeven in Wageningen en in Ede. In Wageningen kan er bij mooi weer ook buiten les worden gegeven.

Gezondheidsklachten

Voor de yogadocent is het belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen te kennen.
Het is mogelijk om één en ander mondeling toe te lichten.

volwassenenyogapark

Hatha Yoga (Gea)

Bij de Hatha Yoga ligt het accent op ademhaling- losmaken-concentratie en ontspanningsoefeningen om van daaruit te komen tot lichaamshoudingen. De oefeningen verlopen langzaam en met aandacht.

Zo kun je voelen wanneer en wat je lichaam aangeeft. Het is niet van belang dat je de oefeningen perfect of volledig uitvoert, juist in het leren aanvoelen waar je grenzen liggen en deze te accepteren ligt de werking van de yoga. Na verloop van tijd zul je merken dat soortgelijke grenzen, ook in het dagelijkse leven, op tijd worden aangegeven. Door hiernaar te luisteren zul je tijdig en effectief kunnen reageren. Naarmate de oefeningen vaker worden gedaan zul je bemerken dat je grenzen ook kan verleggen. Spieren en gewrichten van de rug en de ledematen worden soepel en spanningen lossen op, waardoor je energie weer beschikbaar komt. Door yoga zul je hier ook meer en meer bewust van raken.

Yoga binnen of buiten.

       

Yin-Hatha Yoga (Marjolein op maandagavond)

“Yin- Yang Yoga staat voor een yogales, waarbij de klassieke Hatha Yoga wordt gecombineerd met de moderne Yin Yoga.
In de les beginnen we met actieve, staande yogahoudingen die gericht zijn op kracht, balans en flexibiliteit van voornamelijk spierweefsel. Halverwege de les maken we de overgang naar zittende en liggende Yin Yoga. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt.
In de les Yin- Yang Yoga wordt ook een korte zitmeditatie gehouden.

Dru Yoga (Maico op dinsdagavond)

Dru Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door regelmatige beoefening zul je je vitaler, energieker en vrolijker voelen, houd je jezelf beter in balans en krijg je handvatten om je op een actieve manier te ontspannen.
Dru Yoga kenmerkt zich door vloeiende bewegingen, bewegingsreeksen en houdingen op muziek, of in een stilte, op een bijna meditatieve wijze.
De bewustwording en de kracht van de ademhaling, loopt als een rode draad door elke les heen.

Wat Dru betekent:
Dru komt van “Druva” dat in het Sanskriet betekent: `het stille punt’. Druva is ook een andere naam voor de Poolster, de enige ster aan de hemel die stilstaat en waar de andere sterren omheen bewegen. Wij hebben zelf ook zo’n stil punt in ons … en hoe meer we in contact komen met dat punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

Herkomst van Dru Yoga:
De yoga komt uit het oude India. Dru Yoga is een combinatie van yoga en andere bewegingsvormen die geschikt gemaakt zijn voor de mensen die in het westen leven. Het werkt helend en helpt je om steviger en gemakkelijker in het leven te staan.

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten: Het kan bijdragen aan meer energie,  het toenemen van je lichaamsbewustzijn en verbetering van het uithoudingsvermogen. Dru Yoga kan helpen op een positieve manier in het leven te staan. Het kan je Gemoedsstemming verbeteren, je emotioneel evenwichtiger maken, meer zelfvertrouwen te geven en helpen om negatieve gedachtes kwijt te raken.

 Data De yogalessen in Wageningen:
In verband met de corona maatregelen worden op dit moment de lessen ONLINE gegeven op hetzelfde tijdstip. Bij goed weer worden de lessen buiten gegeven. (zie schema hieronder) Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gea.

  • Maandagmorgen Yin-Hathayoga door Marjolein Kwaasteniet (9:00 uur en een les om 10.30 uur). (bij goed weer buiten, anders online)
  • Maandagmiddag Kinderyoga: zie nieuwe les “kinder-wobbelyoga” door Carolien van Doorn op dinsdag en op donderdag (bij goed weer buiten (niet online))
  • Maandagavond zwangerschapsyoga, door Gea Scholtens (19:00 uur). (alleen ONLINE)
  • Maandagavond Yin-Hathayoga, door Marjolein Kwaasteniet (20.30) (bij goed weer buiten, anders online)
  • Dinsdagmiddag Kinder-Wobbelyoga door Carolien van Doorn (16.00 uur) (bij goed weer buiten (niet online))
  • Dinsdagavond Yoga DRU yoga, door Maico van Eck (19.00 uur en 20.30 uur) (bij goed weer buiten (niet online))
  • Woensdagmorgen Hathayoga voor ouderen, door Gea Scholtens (10:00 uur). (alleen ONLINE)
  • Woensdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (19:00 uur en 20:30 uur). (bij goed weer buiten, anders online)
  • Donderdagmiddag Kinder-Wobbelyoga door Carolien van Doorn (16.00 uur) (bij goed weer buiten (niet online))
  • Donderdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (19.30 uur) (bij goed weer buiten, anders online)

Regelmatig wordt er in het weekend of op vrijdag een workshop “Nidra-Yoga” gegeven door Linda, begeleid door klankschalen. (bij goed weer buiten (niet online))

 Kosten  Hatha yoga
– € 35,- per maand
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
Dru yoga
– € 35,- per maand
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
Yin-Hatha yoga
– €113,- voor 10 lessen met een strippenkaart
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
 Kennismaking  Uiteraard is het mogelijk om eerst even kennis te maken.
 Locaties – “De Weideblik” Yoga, Massage en Trainingscentrum in Wageningen

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl