Yoga voor volwassenen

Yogales in Wageningen en Ede is voor iedereen

Er wordt geen lenigheid verwacht en yoga is zeker niet leeftijd-gebonden.
Yoga is zeer zeker niet prestatiegericht. Yogales voor volwassenen wordt gegeven in Wageningen en in Ede. In Wageningen kan er bij mooi weer ook buiten les worden gegeven.

Gezondheidsklachten

Voor de yogadocent is het belangrijk om eventuele gezondheidsproblemen te kennen.
Het is mogelijk om één en ander mondeling toe te lichten.

volwassenenyogapark

Hatha Yoga

Bij de Hatha Yoga ligt het accent op ademhaling- losmaken-concentratie en ontspanningsoefeningen om van daaruit te komen tot lichaamshoudingen. De oefeningen verlopen langzaam en met aandacht.

Zo kun je voelen wanneer en wat je lichaam aangeeft. Het is niet van belang dat je de oefeningen perfect of volledig uitvoert, juist in het leren aanvoelen waar je grenzen liggen en deze te accepteren ligt de werking van de yoga. Na verloop van tijd zul je merken dat soortgelijke grenzen, ook in het dagelijkse leven, op tijd worden aangegeven. Door hiernaar te luisteren zul je tijdig en effectief kunnen reageren. Naarmate de oefeningen vaker worden gedaan zul je bemerken dat je grenzen ook kan verleggen. Spieren en gewrichten van de rug en de ledematen worden soepel en spanningen lossen op, waardoor je energie weer beschikbaar komt. Door yoga zul je hier ook meer en meer bewust van raken.

Yoga binnen of buiten.

       

Dru Yoga (Maico op maandag- en dinsdagavond)

Dru Yoga helpt je om met plezier en vanuit je eigen kracht in het leven te staan. Door regelmatige beoefening zul je je vitaler, energieker en vrolijker voelen, houd je jezelf beter in balans en krijg je handvatten om je op een actieve manier te ontspannen.
Dru Yoga kenmerkt zich door vloeiende bewegingen, bewegingsreeksen en houdingen op muziek, of in een stilte, op een bijna meditatieve wijze.
De bewustwording en de kracht van de ademhaling, loopt als een rode draad door elke les heen.

Wat Dru betekent
Dru komt van “Druva” dat in het Sanskriet betekent: `het stille punt’. Druva is ook een andere naam voor de Poolster, de enige ster aan de hemel die stilstaat en waar de andere sterren omheen bewegen. Wij hebben zelf ook zo’n stil punt in ons … en hoe meer we in contact komen met dat punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

Herkomst van Dru Yoga
De yoga komt uit het oude India. Dru Yoga is een combinatie van yoga en andere bewegingsvormen die geschikt gemaakt zijn voor de mensen die in het westen leven. Het werkt helend en helpt je om steviger en gemakkelijker in het leven te staan.

Dru Yoga is een krachtig middel om fysieke energie en vitaliteit te vergroten: Het kan bijdragen aan meer energie,  het toenemen van je lichaamsbewustzijn en verbetering van het uithoudingsvermogen. Dru Yoga kan helpen op een positieve manier in het leven te staan. Het kan je Gemoedsstemming verbeteren, je emotioneel evenwichtiger maken, meer zelfvertrouwen te geven en helpen om negatieve gedachtes kwijt te raken.

 Data  De yogalessen in Ede (De Rietkampen): – Maandagavond Hathayoga; op dit moment niet in Ede gegeven; voor meer informatie kun je contact opnemen met Gea  Scholtens.

 De yogalessen in Wageningen:

– Maandagmorgen Hathayoga door Marjolein Kwaasteniet (10:00 uur).
– Maandagmiddag Kinderyoga door Linda van Olderen (16.00 uur)
– Maandagavond DRU yoga, door Maico van Eck (19:30 uur).
– Dinsdagavond Yoga DRU yoga, door Maico van Eck (19.30 uur)
– Woensdagmorgen Hathayoga voor ouderen, door Gea Scholtens (10:00 uur).
– Woensdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (19:00 uur en 20:30 uur).
– Donderdagavond zwangerschapsyoga, door Gea Scholtens (18:30 uur).
– Donderdagavond Hathayoga, door Gea Scholtens (20.00 uur)

Regelmatig wordt er in het weekend of op vrijdag een workshop “Nidra-Yoga” gegeven door Linda, begeleid door klankschalen.

 Kosten  Hatha yoga
– € 35,- per maand
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
Dru yoga
– € 35,- per maand
– Inclusief thee aan het einde van elke les.
 Kennismaking  Uiteraard is het mogelijk om eerst even kennis te maken.
 Locaties  – Rietkampen in Ede
– “De Weideblik” Yoga, Massage en Trainingscentrum in Wageningen

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl