zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Vijf kwartier per week; tijd, rust en aandacht nemen voor de baby in je buik, je voorbereiden en aandacht voor jezelf!
Zwangerschapsyoga is een goede manier om de zwangerschap en bevalling bewust te beleven.
Door middel van de yogaoefeningen wordt de bewustwording groter, om zo goed mogelijk om te gaan met wat zich voordoet tijdens de zwangerschap en bevalling.
Yoga helpt je om in balans te komen en te blijven, je ontspant je beter en je krijgt meer energie je kunt de oefeningen vanuit de zwangerschapsyoga meenemen in de dagelijks bezigheden.
Tegelijkertijd bereid je je op een natuurlijke manier voor op alle onderdelen van de bevalling. Je leert te luisteren naar jezelf en wat je lichaam en je kindje vragen.

Lessen

Al bij een zwangerschap vanaf 14 weken is het mogelijk om deel te nemen. De lessen worden in een klein groepsverband gegeven. Voorgaande ervaring met yoga is niet nodig.
De zwangerschapsyoga wordt vanaf 2011 gegeven door Gea Scholtens; zij is gecertificeerd Zwangerschapsyoga docent van De Weideblik. (Gea is aangesloten bij SYN)
Gea heeft veel praktijkervaring in het begeleiden van zwangeren en ervaring in de kraamzorg. Zij geeft dan ook advies en tips voor jezelf en je baby net na de bevalling.
De zwangerschapsyoga wordt gegeven in Wageningen.

Aandachtspunten in de les

  • warming up;
  • het contact met je kind; tijdens de lessen wordt er aandacht besteed om in contact te zijn met je baby, de verbinding met je baby;
    Een liedje die we zingen, voor jezelf en je baby, “Lief mooi kindje jij mag hier zijn op deze aarde”;
  • ademhalingstechnieken; een bewuste adem geeft energie en brengt je gedachten tot rust;
  • een juiste houding; adem en houdingen worden gecombineerd en dit verbind lichaam en geest en vergroot het bewust zijn;
  • bekkenbodem- en ontspanningsoefeningen;  Hier worden verschillende oefeningen voor aangereikt;
  • het leren opvangen van de weeën en de perstechniek voor het moment van bevallen en de verschillende bevallingshoudingen.

Fijn om tijd en aandacht te besteden aan je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling.
Je bent van harte welkom.

Partnerles

Samen een kind krijgen is ook samen oefenen; je beleeft het met z’n tweeën. De partner heeft een ondersteunde functie.
De partnerles wordt ongeveer 1 keer per 6 á 7 weken gegeven.

Hypnobirthing

In oktober starten we de Hypnobirthing, gegeven door Anouk en kan afzonderlijk van de zwangerschapslessen worden gevolgd.  Zij kan jullie helpen met de juiste voorbereiding om niet op te zien tegen de geboorte en vooral positief en ontspannen uit te kijken naar de geboorte. Je kan leren dat het ontspannen van lichaam en geest van grote invloed is op het soepel laten verlopen van het geboorteproces. Lees voor meer informatie over Hypnobirthing onder “docenten” bij Anouk.

Tijdens de 5 lessen Hypnobirthing bereid je je samen met je partner voor op de geboorte met behulp van kennis, (zelf)hypnose, ademhalingstechnieken, massage en visualisatie. Jullie maken samen een geboorteplan zodat je kan uitkijken naar deze prachtige levensgebeurtenis ❤️

(Het is niet noodzakelijk deze combinatielessen te volgen, maar wel aan te bevelen.)

Praktische informatie

 Data Maandag lestijd om 19.00 – 20.15 uur

Op dit moment geven we de zwangerschapsyoga weer bij De Weideblik aan de Bosweg.

Indien de situatie wijzigt, en dat hopen we natuurlijk niet, dan kunnen we ook weer snel overschakelen naar de online lessen.
Neem voor meer informatie contact op met Gea.

 Kosten De kosten voor de zwangerschapslessen zijn € 88,- per 7 lessen (op te nemen binnen 2 maanden)
Inclusief informatiepakket, partnerles en thee aan het einde van de les. Daarna hebben we een vervolg aanbieding van €52,- voor een blok van 4 lessen. Het is ook mogelijk een losse proefles te volgen á €12,95. Vanaf een maand vóór de uitgerekende datum  kunnen de lessen los betaald worden.
 Docent  Gea Scholtens
 Kennismaking  Uiteraard is het mogelijk om eerst kennis te maken.
 Plaats  “De Weideblik” Yoga-, Massage-, en Trainingscentrum in Wageningen, Bosweg 20

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl