Carolien van Doorn

Hallo allemaal, mijn naam is Carolien van Doorn – Van de Kolk. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn jeugdvriendje Cor en we hebben samen vier kinderen: drie jongens en een meisje. Lange tijd heb ik met plezier gewerkt in het bedrijf van mijn man, het was erg bevredigend om samen iets op te bouwen. Het was wel intensief, en ik merkte dat ik steeds meer moeite had om een goede balans te vinden tussen ons gezin en ons werk. Daarom ben ik tien jaar geleden begonnen om wekelijks yogalessen te volgen, en ik vond het al snel heerlijk om zo een uurtje voor mezelf te hebben. Het meest bijzondere aan mijn kennismaking met yoga vond ik het aanleren en bewust worden van verschillende manieren van ademhalen. Mijn yogalerares gaf ons de boodschap mee dat deze lessen in ademhaling op de meest onverwachte momenten in het leven “rust” kunnen brengen.

Ons leven kabbelde rustig verder, totdat in juli 2012 onze wereld plotseling stil stond. In ons vakantiehuisje overleed, waar wij en zijn broertjes bij waren, onze lieve, stoere oudste zoon Jelle van 13 aan een hersenbloeding. Zomaar, zonder waarschuwing, was ons leven voorgoed veranderd. We hebben hard gewerkt, en nog steeds, om staande te blijven en dicht bij elkaar te blijven in ons immense verdriet. Want dat is rouwen, heel hard werken. Maar het lukt ons, en daar zijn we trots op als gezin! In 2014 hebben we een prachtige, gezonde dochter gekregen, een lief en erg vrolijk meisje. Elke dag weer brengt zij, samen met de twee jongens, de zon in ons leven.

De yoga-oefeningen, en vooral de ademhaling, hebben mij geleerd rustig te blijven tijdens de vele momenten dat ik het even niet meer wist en ik in mijn hoofd ging zitten. Voor mij was yoga een anker in deze woeste zee van emoties. Ook onze jongens heb ik er mee kunnen helpen tijdens hun moeilijke momenten. Omdat ik dit leerproces heel graag ook onderdeel van de opvoeding van onze kleine meid wilde maken, ben ik op zoek gegaan naar een goede plek voor kinderyoga. Zo kwam ik hier terecht, bij Gea op De Weideblik, en we waren hier zo op onze plek dat ik besloten heb een wending aan mijn leven te geven. Ik ben met veel plezier opleidingen gaan volgen tot docente peuter- en kleuteryoga met massage, inclusief een prachtige workshop “Wobbelyoga”. Super leuk en inspirerend om te doen. Nu is het tijd om al mijn kennis en enthousiasme te delen en door te geven aan andere kinderen. Met heel veel liefde en aandacht voor de schoonheid van het leven en aandacht voor de schoonheid en openheid van kinderen wil ik graag kinderyoga op mijn manier gaan geven. Ik weet uit ervaring hoe sterk en krachtig kinderen van nature zijn en ik het is mijn diepe wens om ze daar al heel jong bewust van te laten worden.

Ik ben super trots en blij om in september weer te starten met een workshop “Wobbelyoga” voor kinderen bij De Weideblik in Wageningen. De klik met Gea en haar manier van denken en “voelen” hoe kinderyoga en kindercoaching hoort te zijn, sluit perfect aan bij mijn gevoel. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten, dus graag tot ziens!

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl