Carolien van Doorn

Hallo allemaal, mijn naam is Carolien van Doorn – van de Kolk en ben gelukkig getrouwd met mijn jeugdvriendje en wij hebben samen 4 kinderen; 3 jongens en 1 meisje. Met veel plezier, heb ik  o.a. gewerkt als administratieve kracht bij mijn man in zijn eigen onderneming. Het is leuk om samen aan een bedrijf te bouwen en daar intensief mee bezig te zijn. Omdat gezin en werk ook bij mij best lastig was om daar de juiste balans in te vinden en te houden, ben ik 10 jaar geleden begonnen om wekelijks trouw een yogales te volgen. Heerlijk om zo een uurtje voor jezelf te hebben. Het aanleren en de bewustwording van verschillende manieren van ademhalen vond ik het meest bijzondere aan mijn kennismaking met de yoga. Mijn yogalerares gaf ons de boodschap mee:”Op de meest onverwachte momenten in je leven komen de lessen in ademhaling in je leven “rust” brengen”!

Ons leven kabbelde rustig verder en mijn wekelijkse yogalessen bezocht ik trouw. Totdat in juli 2012 onze wereld stil werd gezet! In ons vakantiehuisje overleed in ons bijzijn en ook in aanwezigheid van onze 2 andere jongens,  onze lieve, stoere oudste zoon Jelle op 13-jarige leeftijd aan een hersenbloeding….. Zomaar, zonder waarschuwing was ons leven voorgoed veranderd en nooit meer hetzelfde. We hebben “hard” gewerkt en nog steeds, want dat is rouwen; heel hard werken om staande te blijven en dicht bij elkaar in ons verdriet. Daar zijn wij trots op als gezin…. In 2014 hebben wij een gezonde, lieve, prachtige maar vooral vrolijk meisje gekregen. Zij brengt en houdt de zon in ons leven en uiteraard ook onze andere 2 jongens.

De yogaoefeningen en vooral de ademhaling hebben mij de basis gegeven om rustig te blijven vooral tijdens de momenten dat je het “even” niet meer weet en je in je hoofd gaat zitten…. Voor mij was yoga een anker in de woeste zee… Ook mijn andere jongens heb ik tijdens hun moeilijke momenten kunnen helpen door de bewustwording van de ademhaling. Dit leerproces wilde ik heel graag ook al op jonge leeftijd als een stukje basisopvoeding aanbieden aan mijn dochter. Ik ging op zoek naar kinderyoga voor peuters en zo kwam ik terecht bij Gea van Yoga-, massage- en trainingscentrum De Weideblik in Wageningen. Na 2012 was ik gestopt met mijn werk in het eigen bedrijf om mij volledig te richten en er te zijn voor ons gezin. In 2018 was ik toe aan een nieuwe verdere groei in mijn leven. Ik heb met heel plezier mijn opleiding gevolgd tot docent Kinderyoga. In maart 2019 de docent peuter- en kleuteryoga met massage eveneens bij De Weideblik bij Gea. Afgelopen maart als toetje en cadeau voor mijzelf de workshop “Wobbelyoga”. Super leuk en inspirerend om te doen. Nu is het tijd om al mijn kennis te mogen delen en door te geven aan andere kinderen. Met héél veel liefde en aandacht voor de schoonheid van het leven en aandacht voor de schoonheid en openheid van kinderen wil ik graag kinderyoga op mijn manier gaan geven. Ik weet uit ervaring hoe sterk en krachtig kinderen van nature zijn en ik het is mijn “missie” om kinderen daar al heel jong bewust van te laten worden. De boodschap ook meegeven: “ je bent sterk en mooi zoals je bent”. Ongeacht de omstandigheden in je leven is dit “jouw anker” in je leven!

Ik ben super trots en erg blij om te starten met een workshop “Wobbelyoga” voor kinderen in september bij de Weideblik in Wageningen. De klik met Gea en haar manier van denken en “voelen” hoe kinderyoga en kindercoaching hoort te zijn, sluit perfect aan bij mijn gevoel. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten bij de Weideblik. Graag tot ziens!

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl