Jet van Vugt

Mijn naam is Jet van Vugt. Sinds 2017 geef ik yogales. Ik heb in juni 2019 mijn diploma mogen ontvangen bij Samsara, een vierjarige opleiding tot yogadocent. Sinds 1983 heb ik op verschillende plekken in de gezondheidszorg gewerkt. Momenteel werk ik part-time in de wijkverpleging. Ik doe al jaren aan yoga, merkte de positieve effecten van de beoefening op mijn gezondheid en welzijn. Zodoende besloot ik een paar jaar geleden om de kennis hierover uit te breiden en te verdiepen. Deze beslissing zorgde ervoor dat ik vanaf toen dagelijks met heel veel plezier en toewijding met yoga bezig ben.   Ik ben getrouwd met Gerrit en heb een zoon, twee dochters en een kleinzoontje. Naast werken, yogales geven en oppassen is er nog tijd over voor wandelen met onze labrador Whisper, lezen en tuinieren.

Het is leuk om de kennis vanuit de gezondheidszorg in de yoga in te brengen. Zo kun je in de lessen ook kijken naar gezondheidsklachten en daar aandacht aan geven. En natuurlijk werkt yoga goed om de gezondheid die je hebt te behouden!  Andersom kan ik mijn yoga-ervaring inbrengen in mijn eigen leven, ook in het werk in de wijk.

In mijn yogalessen is er aandacht voor de ademhaling, het oprekken en verstevigen van spieren, bewustwording, meditatieve oefeningen en natuurlijk, waar veel mensen voor naar yoga komen: ontspanning. We werken aan de opbouw van een goede lichaamshouding. Ik houd van dynamische vormen van oefenen en gebruik daarvoor series uit de Dru-yoga en Qigong. Mijn groepen gaan bestaan  uit maximaal zeven personen, zodat er voor elke cursist persoonlijke aandacht is waar nodig. Ik houd ervan vanuit een stabiele en rustige basis bezig te zijn en afwisseling te brengen in de vormen. De lessen zijn voor een ieder toegankelijk, ongeacht leeftijd of yoga-ervaring.

Vanaf september ga ik op de donderdagochtenden lesgeven bij de Weideblik. Ik kijk ernaar uit om op deze prachtige locatie twee nieuwe groepen te gaan starten.

Contactformulier

Gebruik dit formulier om contact op te nemen. U kunt ook bellen naar 0611772723 of mailen naar info@deweideblik.nl